Casussen

Schaking ten tijde van de Republiek

Schaking was een terugkerend probleem in de Republiek der Verenigde Nederlanden. Voor het promotieonderzoek Eer tegen eer passeerden zo’n 200 casussen uit de periode 1580-1795 de revue. Deze databank biedt digitaal toegang tot die casussen, evenals tot een aantal kluchten. Zoek op naam, gewest, plaats, periode, schakingsfiguratie of simpelweg op zoekterm. Bij diverse casussen zijn originele stukken als download in pdf beschikbaar; die verschijnen in een apart venster. Vanwege de soms grote hoeveelheid scans kan het openen even duren.

Goed om te weten: de zoekmodule is afgestemd op alle casussen en kluchten in deze databank, uitgezonderd de pdf’s. Heb je aanvullende vragen over het fenomeen schaking of eer, neem dan gerust contact op.


5 resultaat/resultaten gevonden
Pagina 2 van 2

Anna Mechteld/Mathilde Françoise van Hövell tot Westerflier en Henricus Wilhelmus van Radzitzky d’Ostrowick

Vorm:       Jaar:          Gewest:    Plaats:         Ze zijn samen via het achterpoortje van het huis van haar ouders in de Penninghoek, in de Spijkerboorsteeg te Deventer, vertrokken. Het verhaal staat in een serie over gemeentewapens, in dit geval van Netterden, in het Jaarboek Achterhoek en Liemers.Zie http://www.netterden.net/G/pags/wapen.html.    


Pagina 2 van 2